Frequently Asked Questions

Algemeen

Ik heb interesse, hoe kan ik me inschrijven? 

Maak een account aan op de website en laat je gegevens achter. Vervolgens houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Als we gestart zijn met de verhuur kun je via jouw account aan de slag. Je maakt jouw voorkeurswoningen kenbaar en doorloopt de stappen van het inschrijfformulier binnen je accountomgeving. 

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, de servicekosten zijn 45 euro per maand.

Zijn de huurprijzen inclusief of exclusief warmte, water en licht?

De huurprijzen zijn exclusief. Dit betekent dat je zelf nog verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een contract met een leverancier.

Kan ik het appartement bezichtigen?

Je bent vast nieuwsgierig hoe de appartementen eruitzien. Omdat de appartementen nog in aanbouw zijn, is het niet mogelijk om te bezichtigen. Om je een goed beeld te geven van de appartementen, kan je op onze website impressies, foto’s, video’s en plattegronden vinden. Volg ons daarnaast vooral op Instagram!

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De appartementen in Berberis worden naar verwachting in Q1 2023 opgeleverd. Omdat de woningen nog in aanbouw zijn, is dit een prognose. Uiteraard houden we je op de hoogte van de bouwvorderingen via de online nieuwsbrief en onze socials.

Inschrijven

Zijn er inschrijfkosten?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen. Ook zijn er geen bemiddelingskosten of courtage verschuldigd.

Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens en documenten?

Wij verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting richting de verhuurder te voldoen. Dit doen we uiteraard in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Wil je meer weten? Lees dan onze privacyverklaring op de website.

Huur
voorwaarden

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te kunnen huren?

Om een woning te kunnen huren is het belangrijk dat je iedere maand jouw huur kunt betalen. De volgende inkomensrichtlijnen zijn hiervoor opgesteld:

  • Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 50% mee; 
  • Uitgangspunt is dat het bruto maandinkomen minimaal 3 keer de maandhuur bedraagt;
  • Zelfstandig ondernemers dienen de meest recente jaarrekening van minimaal twee afgesloten boekjaren te kunnen overhandigen;
  •  Geen negatieve creditcheck;
  • Vakantiegeld, vaste bonussen en een dertiende maand mogen bij het bruto jaarinkomen worden opgeteld;
  • Gepensioneerden hebben vanwege de lagere belastingdruk een minimaal bruto maandinkomen van 2,5 keer de maandhuur.

Wil je meer informatie over de inkomenseisen en de huurvoorwaarden? Kijk dan bij procedure en voorwaarden.

Welke documenten moet ik aanleveren?

Tijdens het inschrijfproces voor de verhuur worden documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten ter onderbouwing en controle van jouw inkomen, vermogen en identiteit. Welke documenten dit zijn, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wil je goed voorbereid zijn kijk dan bij ‘mijn documenten’ in je accountomgeving. Hier zie je alvast welke documenten jij uiteindelijk dient aan te leveren. Vanaf de verhuur kun je jouw persoonlijke documenten uploaden in jouw accountomgeving.

Is het mogelijk om te huren met een garantstelling?

Er wordt geen garantstelling van derden geaccepteerd. Vanwege de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het van belang dat huurders zelfstandig de huur kunnen betalen.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt aangegaan voor de minimale termijn van twaalf maanden en wordt daarna automatisch verlengd. Na deze twaalf maanden geldt een opzegtermijn van één kalendermaand.

Is er een waarborgsom van toepassing?

Standaard wordt er een waarborgsom gesteld van één keer de maandhuur. In specifieke gevallen zal er meer dan één keer de maandhuur als borg worden gesteld met een maximum van drie maanden. Dit is bijvoorbeeld bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst, als je een eigen bedrijf hebt of niet volledig aan de gestelde (inkomens)eisen voldoet.

Afwerking

Hoe is de keuken afgewerkt?

De appartementen zijn voorzien van een moderne keuken. De afwerking van de keuken is per appartement verschillend, kijk hiervoor in de afwerkingsbrochure in jouw accountomgeving (mijn documenten). De keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, combi-oven en een vaatwasser. De keukenopstelling verschilt per woning en staat ingetekend op de woningplattegrond.

Hoe zijn het toilet en de badkamer afgewerkt?

De appartementen zijn voorzien van een separate toiletruimte met vrijhangend toilet en fonteintje. De badkamer is luxe afgewerkt met een douche, wastafel, spiegel en designradiator.

Hoe zijn de wanden, vloeren en plafonds afgewerkt?

De wanden in het appartement worden sausklaar opgeleverd, met uitzondering van de berging en toiletruimte. Je kunt de wanden naar eigen smaak schilderen. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. Er ligt een geëgaliseerde dekvloer in de woning. Als huurder kan je zelf naar eigen smaak een vloer zoals een laminaat of PVC-vloer leggen. De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling.

Voorzieningen

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Elke woning beschikt over één of twee parkeerplaatsen. Deze zijn gelegen in de inpandige parkeergarage of op de parkeerplaats achter het gebouw.

Zit er een externe berging bij de woning?

Elke woning beschikt over een externe berging gelegen in de kelder.

Staat je vraag er niet bij? Stel jouw vraag dan hier.